Webanmälan till Gerleborgskolans kurser

Välkommen att söka till våra kurser!
Om du vill anmäla flera personer till samma kurs – var vänlig skicka en ansökan för varje person.
För anmälan till barnkursen – gör en anmälan för varje person – skriv namn på medföljande vuxen under “Övrigt” i ansökan för barnet.
Fyll i alla fält även om du har gått på skolan tidigare.Fullbokad

1701 Tempera
Carina Paulsson

Startdatum: 2017-01-03 Avgift: 5760
Slutdatum: 2017-01-08
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Det här är en kurs för dig som uppskattar temperans speciella lyskraft, och som är nyfiken på att utforska dess unika egenskaper och möjligheter. Vi bekantar oss med pigment och emulsioner i ett verkstadsarbete med fokus på färg och färgverkan. Kursen vänder sig till såväl vana temperamålare som till dig som prövar detta material för första gången. Vi arbetar lösningsmedelsfritt och gör emulsioner utan damar och terpentin. Välkommen att starta det nya året i färg! Pris för kursen: 5760:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Fullbokad

1701ST Målardagar med återkommande handledning
Susann Brännström

Startdatum: 2017-01-19 Avgift: 11700
Slutdatum: 2017-11-26
Gerlesborgsskolan Stockholm

Vid tre tillfällen under året (19-22 januari, 5-8 juni, 23-26 november) träffas en grupp målare i ateljén på skolan. Kursen vänder sig till dig som vill ha återkommande handledning i din konstnärliga process, och förutsättningen är att du arbetar kontinuerligt med ditt måleri. Vi arbetar med vattenbaserade färger, som akryl, vattenbaserad oljefärg, akvarell, tempera, collagetekniker. Anmälan gäller samtliga tre tillfällen. Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm och att denna kurs är uppdelad på tre fyradagarssessioner under året.


Fullbokad

1702ST Måla med Magnus Berg
Magnus Berg

Startdatum: 2017-03-30 Avgift: 8500
Slutdatum: 2017-11-12
Gerlesborgsskolan Stockholm

Kursen "Måla med Magnus Berg" består av två delkurser under 2017 (30 mars-2 april, 9-12 november). Handens små rörelser över den vita ytan. Penselns väg och blyertsens spår. Ett spår till en öppning i ditt målande. Toner visar sig, möjliga sfärer, fånga luft, måla ljus! En introduktion om olika material, och alla funderingar runt olja/akryl/vinyl/akvarellfärg. Och inte minst det man målar på! En av dagarna per kursperiod har vi modell. Jag tänker att kursdeltagarna vill lyfta sitt målande till oanade marker. Jag citerar min professor Rune Jansson: "Att ge illusion eller ej betyder intet, att ge rum eller ej betyder intet. Det finns inga sådana bestämmelser. Ett arbete, om med fingrar, linjal eller pensel, har ej minsta betydelse. Det rör sig endast om att ställa sig bejakande inför händelsernas plötslighet; att tömma sina minsta fördomar och följa med; att stå som ett förvånande frågetecken inför alla infall och acceptera". Pröva allt och inte minst lusten, förälskelsen till färgen och det ljus man gjuter i sina bilder. Några av er kanske vill måla inför något, vi bygger stilleben, plus att vi har naturen och staden runt skolan. Vi tittar gemensamt på era arbeten varje dag, samt enskild kritik med var och en. Jag presenterar mitt målande och förhållningssätt till bild. Varje dag presenterar jag olika konstnärer som förhoppningsvis öppnar ens seende! Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm och att denna kurs är uppdelad på två fyradagarssessioner under året.


Platser kvar
Boka

1703ST Abstrakt måleri i samtiden - inre form, hittad form, arbetad form
Emil Holmer

Startdatum: 2017-04-20 Avgift: 4600
Slutdatum: 2017-04-23
Gerlesborgsskolan Stockholm

Kursen kommer främst fokusera på deltagarnas eget praktiska arbete med måleri. Målet är att de ska hitta en egen visuell vokabulär och saker som fascinerar dem inom måleri (gester, rytmer, form). Kursen kommer att belysa vad begreppet abstrakt kan betyda inom måleri idag, med många exempel ur samtida konst, inte bara måleri. Deltagarna förväntas hålla två processer igång samtidigt; å ena sidan ett intuitivt sökande efter en egen visuell vokabulär, men också att ställa den vokabulären mot något annat, något yttre, ett "found object". Kursens syfte är att öppna möjligheter att arbeta experimentellt med måleri, och att samtidigt hitta sin egen inre röst som konstnär. Observera att boende och måltider inte ingår i kurserna i Stockholm.


Platser kvar
Boka

1704 En helg med yoga och skapande
Carina Paulsson

Startdatum: 2017-05-26 Avgift: 2180
Slutdatum: 2017-05-28
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Välkommen att inspireras, varva ned och fylla på batterierna under en helg med yoga, skapande i ateljé och promenader i det vackra landskapet. Vi börjar dagen med ett avslappnande pass Yoga-mindfulness, som består av mjuka rörelser, andningsövningar och meditation med fokus på närvaro. Det ger oss en god start och gör oss väl förberedda för dagens äventyr, och vi låter andan av Yoga-mindfulness prägla vistelsen här. Övningarna i ateljén syftar till att fördjupa kontakten med din kreativitet. Vi arbetar med enkla material som kol, tusch och limfärg med tonvikt på sjävla processen. Detta är en inbjudan både till dig som är nyfiken på skapande, men ännu har ej provat, och dig som redan är van men kanske vill gå vidare och upptäcka nya sidor. Kursledaren är utbildad yogainstruktör, konstnär samt pedagog med många års erfarenhet. Ankomst fredag kväll, tidigt start lördag och söndag kl 7:00, slut söndag efter lunch. Varmt välkommen till en härlig vårhelg! Priset för kursen, inklusive materialpaket, 2180:-, tillägg för kost & logi 1120:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1704ST Måleri och identitet
Ulrika Wärmling

Startdatum: 2017-05-29 Avgift: 5700
Slutdatum: 2017-06-02
Gerlesborgsskolan Stockholm

Under kursen får du träna dig i hur du kan gestalta identitet och grupptillhörighet genom figurativt måleri. Du kan utgå från egna fotografier, objekt eller samla material under veckan för att arbeta vidare med i målerisk form. Du kan via spegeln måla självporträtt eller måla en annan person från foto. Under veckan diskuterar vi hur du genom att måla kläder och föremål kan berätta din historia och hur detaljer i målningen kan förstärka och fördjupa berättelsen. Du får hjälp att konkretisera dina idéer och ta fram material som åskådliggör det du vill berätta. Kräver förkunskaper i måleri. Observera att boende och måltider inte ingår i kurserna i Stockholm.


Endast reservlista
Boka

1705 Akvarell, landskap och bildkomposition
Lars Holm

Startdatum: 2017-05-30 Avgift: 7260
Slutdatum: 2017-06-04
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Vi arbetar främst med motiv från landskapet kring Gerlesborgsskolan, med inriktning på teknik, samt komposition, där skissen också är en viktig komponent. Kursen vänder sig till både nybörjare och mer avancerade deltagare. Handledning ges individuellt och i gemensamma genomgångar. Pris för kursen: 7260:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1705ST Målningens inre ljus
Fredrik Brånstad

Startdatum: 2017-06-12 Avgift: 5700
Slutdatum: 2017-06-16
Gerlesborgsskolan Stockholm

I den här kursen fokuserar vi på att skapa stämning, koncentration och lyskraft i måleriet. Genom praktiska övningar och korta nedslag i konsthistorien undersöker vi hur materialval, handlag, komposition och motiv påverkar slutresultatet. Med individuell handledning får varje kursdeltagare också möjlighet att utveckla egna projekt utifrån övningarna. Vi arbetar i huvudsak med oljefärg på duk och pannå. Viss förkunskap underlättar. Observera att boende och måltider inte ingår i kurserna i Stockholm.


Platser kvar
Boka

1707 Allt ljus på modellen, akryl
Niklas Eneblom

Startdatum: 2017-06-12 Avgift: 6760
Slutdatum: 2017-06-17
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Modellmåleri – det vill säga, att studera den nakna människokroppen - är en lika viktig, som gammal gren av det måleriska trädet. Den här kursen kan man se som en buffé av modellmåleri. Alltifrån målerikrokier till någon mer genomarbetad sittning. Akryl är den rekommenderade tekniken i denna kurs, på grund av dess snabbhet. För att göra volym och rum tydliga kommer olika belysningar och projektioner på modellen att användas. Vi kommer också återkommande att se på modellmåleri ur både konsthistorien och den samtida konsten. Pris för kursen 6760:-, tillägg kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1708 Akvarellmåleri, den mänskliga kroppen
Maria Nordin

Startdatum: 2017-06-19 Avgift: 4136
Slutdatum: 2017-06-22
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära sig att måla människor. I lekfulla övningar undersöker vi exempelvis händer, ansikten och även kläder. Vi utgår från spegeln eller fotografi. Akvarell gå att använda på en mängd sätt, torrt eller flödigt. Under kursens gång provar vi dessa olika tekniker för att skapa illusionen av olika texturer och ljus. Vi börjar med korta övningar för att sen övergå till en större akvarellmålning. Kursen riktar sig till den vane akvarellmålaren, såväl som till nybörjaren. Det kommer att finnas mycket individuell handledning under kursens gång, samt återkommande genomgångar med hela gruppen. Pris för kursen: 4136:-, tillägg för kost & logi 2064:-. Ange vid bokning för tillägg.


Fullbokad

1709 Fånga ljuset i dina bilder
Gunnel Moheim

Startdatum: 2017-06-26 Avgift: 5448
Slutdatum: 2017-06-30
Gerlesborgsskolan Bohuslän

När vi släpper lös akvarellen i stora vattenflöden, börjar den att leva och lysa! Med lekfulla övningar och uppgifter utforskar vi kontrasternas och svärtans betydelse för att få fram ljuset i bilden. Vi belyser varma och kalla färgers samverkan och skuggornas betydelse. Nu i försommartid, kan den som vill sitta ute och måla! Demonstrationer, handledning och gemensamma bildgenomgångar ingår. Grundkunskaper i akvarell är bra. Pris för kursen 5448:-, tillägg kost & logi 2752:-. Ange vid bokning för tillägg.


Fullbokad

1710 Akvarell i Arne Isacssons anda
Bengt Jacobsson

Startdatum: 2017-07-03 Avgift: 6760
Slutdatum: 2017-07-08
Gerlesborgsskolan Bohuslän

En akvarellkurs i Arne Isacssons anda! Vi gör laborationer och övningar i ateljén och om vädret tillåter, blir det skisser och målning utomhus. Några dagar blir det även kortare utflykter. Kursen utformas gemensamt i samråd mellan lärare och deltagare och utgår från önskemål och behov. Det blir tid för gemensamma genomgångar och individuell handledning.  Pris för kursen 6760:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1711 Djur i form och färg. Familjekurs
Johan Suneson

Startdatum: 2017-07-11 Avgift: 5000:-/2500:-
Slutdatum: 2017-07-15
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Vilken ögonfärg har din snöleopard? Hur stor är din blåa kanin? I kursen arbetar barn och vuxna med att forma djurskulpturer. Vi kommer att arbeta både med teckning och olika sätt att skulptera djur. Under kursen besöker vi Nordens ark och tecknar djur! Där finns många sorters vilda djur och en lantgård med getter, hästar, grisar, kaniner och flera. Med inspiration från besöket arbetar vi vidare i ateljéerna på Gerlesborgsskolan med skulpturer, teckningar och målningar med stöd av teckningar, foton, eller ur minnet. Formandet är lekfullt och ger fantasien plats. Kursen ger tydlig handledning i olika tekniker: Vi använder papier-maché och andra tekniker som reliefer, kolteckning och egna projekt. Vi har gemensamma genomgångar. Material som används i kursen är tapetklister, tidningspapper, hönsnät, ritpapper, ritkol och akrylfärg. Kursen vänder sig till unga och föräldrar/vårdnadshavare, som går kursen tillsammans. Barnens ålder är 9 år och uppåt. Pris för kursen, vuxen: 5000:-, pris för kurs, barn: 2500:-.Tillägg för kost och logi i dubbelrum, vuxen: 2252:- och barn 1225:- Ange vid bokning för tillägg. Enkelrumstillägg: 500:-/rum Ett materialpaket per person och inträde till Nordens Ark ingår.


Platser kvar
Boka

1712 Inre och yttre landskap
Martin Jacobson

Startdatum: 2017-07-18 Avgift: 5760
Slutdatum: 2017-07-23
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Inre och yttre landskap, hur och varför avbildar vi världen? Kurs i både oljemåleri och akvarell. Vi utforskar hur de två teknikerna skiljer sig åt och kompletterar varandra. Föreläsning om måleriet utifrån Martin Jacobsons eget arbete. Fritt arbete utifrån temat Inre och yttre landskap med individuell handledning och gemensamma genomgångar med kursledaren. Det blir en spännande och mycket innehållsrik kurs. Pris för kursen 5760:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1713 Porträtt
Marianne Andersson

Startdatum: 2017-07-24 Avgift: 7260
Slutdatum: 2017-07-29
Gerlesborgsskolan Bohuslän

En intensivkurs i porträttmåleri där frågor som likhet och realism problematiseras i praktiskt arbete. Hur gestaltas det unika mötet med en annan människa i ett målat porträtt? Utifrån olika metoder och problemställningar utvecklas deltagarnas individuella relation till avbildande. Konkreta tips och metoder varvas med inspiration till ett sökande förhållningssätt. Vi kommer också att titta på hur andra gör, både samtida och äldre tiders porträttmålare. Du behöver inte ha målat porträtt tidigare men några förkunskaper i måleri är önskvärt. Pris för kursen: 7260:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1714 Akvarell i bohuslänska landskapet
Hasse Karlsson

Startdatum: 2017-07-31 Avgift: 7260:-
Slutdatum: 2017-08-05
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Vi utgår från våra ateljéer på skolan och arbetar med det bohuslänska landskapet. Vi tar emot intryck genom våra sinnen och bearbetar dem medvetet och intuitivt med pensel och färg. Vi gör ett par nedslag på platser i närområdet. Erfarenhet och förkunskaper i akvarell är ett krav. Pris för kursen 7260:-, tillägg för kost & logi 3440:-. Ange vid bokning för tillägg.


Platser kvar
Boka

1716 Färgen i fokus
Carina Paulsson

Startdatum: 2017-08-14 Avgift: 5448:-
Slutdatum: 2017-08-18
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Välkommen på upptäcktsresa i färgernas värld! Kursen är för dig som önskar en fördjupad bekantskap med färg och färgverkan. Vi låter oss inspireras av olika sätt att använda färgens egenskaper på ett medvetet vis i måleriet. Detta provar vi och undersöker i verkstadsform i våra egna bilder. För att på bästa vis kunna utföra övningar samt utforska färgens möjligheter under kursen, rekommenderas vattenlösliga, snabbtorkande material som akryl och vinyl. Du kan också välja ett material som du är van vid och känner väl. Vi arbetar lösningsmedelsfritt. Pris för kursen 5448:-, tillägg kost & logi 2752:-. Ange vid bokning för tillägg.


Fullbokad

1717 Modellen i landskapet och landskapet i modellen
Stina Wollter

Startdatum: 2017-08-08 Avgift: 5806:-
Slutdatum: 2017-08-12
Gerlesborgsskolan Bohuslän

Det finns så mycket att lära som naturen generöst visar oss; riktningar, plan, volymer, rytm, ljus och skugga, valörer, kulörer,  strukturer... Det är ju nästan så att man blir överväldigad. Hur välja motiv? Hur söka?  Hur finna? Hur göra? Detsamma kan sägas om människokroppen. Vilket komplext bygge! I denna kurs tar vi och rör oss mellan modell och landskap och erövrar på olika sätt; med penna, tusch, kol och färger om du vill. Vid bra väder tar vi modellen ut i landskapet. Vad händer då? Vi tecknar mycket och kommer att ha fritt måleri, inför landskap och inför modelluppställningar. Från denna kurs kommer du med verktyg som håller – men kanske med färre ”tjusiga” färdiga målningar. Ta med det material du tycker om. Priset för kursen 5806:-, tillägg för kost och logi 2752:-. Ange vid bokning för tillägg.